Parteneri

Fundația Interart Triade este prezentă pe scena culturală din Timișoara din anul 2000. A fost fondată de Peter Jecza, un sculptor important pentru istoria artei recente din România. Ca legatară a sculptorului, fundația gestionează un patrimoniu de peste 1000 de sculpturi, promovate prin expoziții, albume, cataloage, documentare și cercetare.

Obiectivele Fundației TRIADE sunt studierea și promovarea valorilor culturale, medierea artei prin educație artistică, dezvoltarea de public și îmbunătățirea climatului de intercomunicare socială.

Experiența fundației acoperă în mod relevant un domeniu larg de valori culturale și artistice: Parcul de sculptură Triade, recuperarea valorilor artei 1960-1989, printr-un program de editare și expoziții (peste 200 de cărți de artă și peste 200 de expoziții), dezvoltarea unui program de rezidențe de cercetare și proiecte curatoriale, precum și de promovare a artei emergente. Are un rol activ în prezentarea artei românești în străinătate și este, din 2015, co-organizatoare a Bienalei Art Encounters. 

Universitatea Politehnica Timișoara – implicată prin:

Centrul de Cercetare în Multimedia, înființat în 1996 are o experiență vastă în cercetare-dezvoltare și programe educaționale în tehnologii multimedia, web, mobile, realitate augmentată și virtuală, cu peste 30 proiecte internaționale. Cm.upt.ro

Centrul de ID/IFR și e-Learning, înființat în 1998 organizează și desfășoară de programe de studiu în regim de învăţământ la distanţă și online la nivel universitar și post-universitar; se implică activ în cercetare și dezvoltare în domeniul eLearning, MOOC (Massive Open Online Courses), OER (Open Educational Resources), studenți digitali, tehnologii avansate web pentru educație, online learning și mobile learning, campusuri virtuale, competențe digitale și antreprenoriat.  CeL a inițiat și derulat peste 25 de proiecte EU, naționale și internaționale în educația digitală. Elearning.upt.ro

In ultimii ani CeL și CM sunt implicate în proiecte digitale culturale și ale patromoniului și industriilor creative (DigiCulture), în susținerea Timișoara Capitală Culturală Europeană (Patrimoniu sub reflectoare).

Galeria Jecza, fondată în 2011 la Timișoara, a avut de la bun început o puternică înclinație pentru scena istorică locală, foarte importantă în anii 60 și 70 (grupul Sigma, printre altele). Reprezintă artiști și colective de artiști, figuri istorice, dar și personalități tinere și proeminente, cu un interes special pentru sculptura contemporană și formele de artă experimentală. Prin expoziții organizate de artiști de diferite generații, galeria încurajează proiecte de cercetare aprofundate legate de diverse practici de artă. Alături de Fundația Triade, galeria a devenit un puternic centru de cercetare pentru patrimoniul artei moderne și contemporane din Europa de Est.